Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Vegeat.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino vegeat.si (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje Vegeat d.o.o., Gregorčičeva ulica 1, 4224 Gorenja vas, matična številka:
8163677000, davčna številka: 65196279, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali vegeat).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine vegeat, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Vegeat in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnih mestih družbe Vegeat d.o.o.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino prek elektronske pošte postane obiskovalec gost, s potrjeno registracijo v spletno trgovino pa postane član. Tako gost kot član (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini.

Obiskovalec lahko registracijo za člana opravi prek spleta.

Ob registraciji v spletno trgovino kot član Vegeat pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana Vegeat nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na info@vegeat.si. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

Dostopnost informacij

Vegeat se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

1.      podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),

2.      kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

3.      bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,

4.      dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

5.      pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),

6.      cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,

7.      način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,

8.      časovno veljavnost ponudbe,

9.      rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),

10.  pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila

Vegeat.si omogoča samo plačilo po prevzemu z gotovino.

Izdaja računa

Ob dostavi blaga vam bo naš kurir izdal tiskan račun, na katerem bodo zabeleženi vsi podatki o nakupu in stroški, s katerimi boste seznanjeni že ob izdelavi naročila. V primeru dostave na lokacijo, ki ni omogočena, se strošek dostave lahko spremeni. O strošku bo kupec seznanjen pred realizacijo naročila. 

Varovanje osebnih podatkov

Vegeat.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1.

Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

Omejitev odgovornosti

Vegeat.si se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da vegeat.si ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo vegeat.si kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Vegeat ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Vegeat.si mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Vegeat.si ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

Vegeat.si ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih vegeat.si v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni. 

Pritožbe in spori

Vegeat.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Vegeat.si se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem vegeat.si lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 040-832-040 ali po elektronski pošti na info@vegat.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@vegeat.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Vegeat.si se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si vegeat.si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Vegeat d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Vegeat, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!


 

Pogoji veljajo od 15.10.2018

Naša zgodba

Verjamemo, da lahko iz dobrih surovin in s sodobnimi proizvodnimi procesi ustvarimo okusne veganske jedi, ki ne obremenjujejo našega planeta.  Skratka jej zdravo, ohrani naravo.

Želite biti obveščeni o brezplačnih kuponih, novih veganskih receptih in ob izdaji novih izdelkov?

© 2018, Veg-Eat

Zapri meni
×
×

Košarica