Najina zgodba

Najina zgodba

Začetki VegEat-a segajo v leto 2015 – Gašper je nepričakovano zbolel zaradi pankreatitisa, ki se je zaradi pooperativnih komplikacij razvil v okužbo, ki je ogrožala njegovo življenje. V procesu okrevanja se je odločil za korenite spremembe življenjskega sloga in pričel s preučevanjem zdravega načina življenja. Rezultati so se hitro pričeli kazati, vendar pa je ugotovil, da vegansko prehranjevanje ni tako enostavno, kot se sliši. Zaradi športnih aktivnosti je potreboval hranilne in polnovredne obroke. Odločil se je za samostojno pripravo pleskavic, ki bi vsebovale vse potrebne hranilne sestavine za telo – seveda brez konzervansov, umetnih barvil in arom.

V procesu izpopolnjevanja recepta je spoznal svojo partnerko Kajo, ki prav tako že slabo desetletje ne uživa živalskih izdelkov. Skupaj sta aktivno pristopila k razvoju recepture in preizkušala razne metode izdelave končnega produkta. Verjameta, da jima je uspelo razviti kakovosten in okusen izdelek, ki sta ga najprej uporabljala le za lastne namene. Čez čas sta se zavedala, da prejemata vedno več klicev prijateljev, ki so prav tako želeli pleskavice za svoje gospodinjstvo in se večkrat odzvala na povabila za peko pleskavic na piknikih in drugih dogodkih. V začetku leta 2018 sta ustvarila znamko VegEat in se tudi predstavila na ljubljanskem Vegafestu.

Po obilici spodbudnih komentarjev in stalni povečavi interesa za izdelek sta zaštartala še spletno stran in spletno trgovino, s katero želita izdelek narediti dostopnejši za širši krog ljudi. Trenutno nudita dostavo vsak ponedeljek na relaciji Kranj – Škofja Loka – Ljubljana, redne obiske v Maribor in dostave po dogovoru. Poskusite in se sami prepričajte o kvaliteti izdelka, ki je postal nepogrešljiv del veganskih obrokov.

Dodaj odgovor

Naša zgodba

Verjamemo, da lahko iz dobrih surovin in s sodobnimi proizvodnimi procesi ustvarimo okusne veganske jedi, ki ne obremenjujejo našega planeta.  Skratka jej zdravo, ohrani naravo.

Želite biti obveščeni o brezplačnih kuponih, novih veganskih receptih in ob izdaji novih izdelkov?

© 2018, Veg-Eat

Zapri meni
×
×

Košarica