Polnjene bučke

Polnjene bučke

Veganske faširane bučke

Bučke, polnjene z veganskim faširanim mesom in gratinirane v pečici

Čas priprave 20 minutes
Čas priprave 40 minutes
Čas priprave 1 hour
Porcij 4 osebe
Avtor Gašper

Zapiski

Za 4 osebe potrebujete:

400g VegEat mletega mesa
2 večji bučki
2 čebuli
1 strok česna
2dcl paradižnikove mezge
1 vejico svežega peteršilja
150g veganskega sira (opcijsko)
+ zelenjava po želji

Priprava:

Čebulo narežemo na majhne koščke ter jo prepražimo na olivnem olju. Dodamo VegEat mleto meso in postopoma dodajamo zelenjavo po želji. Priporočamo papriko, korenje, cvetačo.

Ko se zelenjava zmehča, dodamo paradižnikovo mezgo, česen in začinimo po okusu. Dodamo tudi narezan peteršilj. Za boljši okus lahko na koncu dodamo še sir.

Maso pustimo počivati 5-10 minut, da se malo ohladi, med tem časom pa bučke prerežemo na polovico in jih z žlico izdolbemo, da dobimo male posodice. Vanje nadevamo narejeno maso. Na vrh lahko dodatno posujemo še sira in peteršilja ter napolnjene bučke damo v peico. Pečemo na 200 stopinjah 30-40 minut oziroma, da se bučke primerno zmehajo, na vrhu pa naredi želena skorjica.

Za prste obliznit =)

Dodaj odgovor

Zapri meni
×
×

Košarica