Veganski curry z vegeat pleskavico, indijskimi začimbami in kokosovim mlekom.
- 1/2 čebule
- 1/2 bučke
- 4 manjši šampinjoni
- 1 kos Vegeat pleskavica
- 1 dl kokosovo mleko
ČAS PRIPRAVE: 3 minute
ČAS KUHANJA: 6 minut
Na drobne kose nasekljamo čebulo in bučko ter razpustimo na malo olivnega olja. Dodamo narezane šampinjone in na majhne kocke narežemo Vegeat pleskavico. Začinimo s soljo, čilijem, mletim poprom, indijskimi začimbami. Pražimo 3 minute na visokem ognju, da dosežemo karamelizacijo sestavin.

Počakamo, da se zelenjava nekoliko zmehča. Narezana Vegeat pleskavica bo med praženjem in mešanjem obdržala svojo kockasto obliko. Zalijemo z 0,1 dl kokosovega mleka in premešamo, počakamo, da zavre in odstavimo z ognja.

Čeprav bi najraje curry pojedli kar z žlico iz ponvice, pa smo na hitro še uspeli ustvariti eno sliko na krožniku.
Dober tek, Kaja
