Veganski premazi za pekovske izdelke

Veganski premazi za pekovske izdelke

V ekipi Vegeat nenehno ustvarjamo, da bi k veganski prehrani doprinesli še več. Ne govorimo samo o izdelavi novih produktov, pač pa tudi o širjenju veganskega poslanstva in promociji zdravega načina življenja. Ponosni smo, da se bomo letos maja ponovno predstavili na Vegafestu 2019 in vam ponudili domače izdelke, brez surovin živalskega izvora.

Odločili smo se, da bomo štručke za naše veganske burgerje naredili sami. Kot smo že najavili v Facebook objavi, smo se zadeve lotili povsem od začetka. Zamesili smo testo za kruh in ga oblikovali v različne oblike in velikosti, da smo lahko določili, katera bo še najprimerneje zaokrožila naš okusen burger. Štručke smo obogatili s sezamovimi semeni in istočasno preverili, kateri premaz bo naši štručki dal najlepše zagoreli izgled in kateri bo poskrbel za dober oprijem semen. O veganskih nadomestkih za jajca smo že pisali TUKAJ, zdaj pa smo premaze še praktično preizkusili.

Štručke pred peko

Prvi premaz smo naredili iz mešanice sladkorja in vode. Čeprav se je premaz zelo dobro obnesel in so tudi semena odlično stala na štručki, smo ugotovili, da se v postopku peke sladkor preveč karamelizira in štručka izgleda prepečena in zažgana.

Naslednji premaz smo naredili iz zmečkanih lanenih semen, ki smo jih zmešali z malo olivnega olja. Namaz je sicer semena dobro sprijel, vendar pa je njegova barva nekoliko kazila podobo štručke, ki je izpadla, kot bi bila premazana s čokolado.

Pripravili smo tudi namaz iz namočenih in stisnjenih lanenih semen, ki smo jih zmešali z olivnim oljem in kasneje precedili preko tkanine. Ta premaz se je odločno obnesel glede barve in oprijema, vendar pa smo ugotovili, da je z njim nekoliko več dela in da stroškovno ni preveč racionalen pri večji količini štručk.

Kot zmagovalec izziva se je izkazal klasični veganski nadomestek jajca, ki smo ga po navodilih na embalaži zmešali z mineralno vodo. Izgled štručke je bil izredno privlačen in semena so se odlično prijela. Ta premaz lahko dobimo v vsaki dobro založeni trgovini in je sestavljen iz sladke moke volčjega boba, koruzne moke, moke lanenih semen ter moke sončničnih semen.

Poskusili smo tudi okuse vseh štručk in nanesenih premazov in poročamo, da nobeden od premazov ni vplival na okus štručke.

Štručke po peki, njami

Dodaj odgovor

Naša zgodba

Verjamemo, da lahko iz dobrih surovin in s sodobnimi proizvodnimi procesi ustvarimo okusne veganske jedi, ki ne obremenjujejo našega planeta.  Skratka jej zdravo, ohrani naravo.

Želite biti obveščeni o brezplačnih kuponih, novih veganskih receptih in ob izdaji novih izdelkov?

© 2018, Veg-Eat

Zapri meni
×
×

Košarica