Tiskaj

Lazanja z domačimi pirinimi testeninami in VegEat mletim mesom

Za 6 oseb potrebujemo sledeče sestavine
Čas priprave 30 minutes
Čas priprave 45 minutes
Počivanje 15 minutes
Čas priprave 1 hour 15 minutes
Porcij 6 porcij
Avtor Kaja

Sestavine

Za testenine:

  • 500 g pirine moke
  • 3 dl mineralne vode
  • 3 žlice olivnega olja
  • ščepec soli

Za nadev:

  • 500 g VegEat mletega mesa
  • 0.5 L Paradižnikove mezge
  • 2 veliki čebuli
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper

Za veganski sir:

  • 300 g indijskih oreščkov
  • sok polovice limone
  • sol

Za bešamel potrebujemo:

  • 4 žlici olivnega olja
  • 4 žlice pirine moke
  • 3 dl mandljevega mleka

Za gobov nadev potrebujemo:

  • 300 g šampinjonov
  • 2 stroka česna

Priprava

  1. Veganski sir

    Najprej namočimo indijske oreščke in jih fino zmeljemo, dodamo sok polovice limone in sol ter postopoma dodajamo vodo, da dobimo primerno gostoto. Prelijemo v posodico in pustimo počivati v hladilniku.

  2. Testenine

    Za pripravo testenin najprej zmešamo moko in sol, nato dodamo mineralno vodo in olje. Mešamo in zamesimo testo, ki se ne sme preveč prijemati na roke. Testo pustimo počivati.

  3. Mleto meso

    V teflonski ponvi prepražimo čebulo in dodamo VegEat mleto meso ter paradižnikovo meso. Začinimo po okusu.

  4. Nadev šampinjoni in bešamel

    V drugi ponvi prepražimo česen in narezane šampinjone. Pripravimo tudi bešamel omako, tako da na olju prepražimo moko in nato zalijemo z mlekom. Mešamo, dokler ne dobimo goste enotne polivke.

  5. Sestava lazanje

    Testo razdelimo na 4 dele. Prvi del razvaljamo na približno velikost pekača. Pekač naoljimo in položimo prvo plast testenin - v enem kosu, brez kuhanja. Dodamo tanko plast bešamel omake in VegEat mleto meso. Pokrijemo z drugim kosom testenin, dodamo bešamel in pražene šampinjone. Pokrijemo s testeninami (tretji kos) in nanesemo bešamel ter VegEat mleto meso in preostanek šampinjonov. Z zadnjo četrtino testa pokrijemo celotno lazanjo in na vrh posipamo veganski sir in narezano rdečo in zeleno papriko.

  6. Peka

    Pečemo 45 minut pri temperaturi 180 stopinj., nato pokrijemo z alu folijo in pustimo počivati še 15 minut.